Cum se alege un produs bronzant?

Bronzantul este un produs cosmetic potrivit pentru machiajul zilnic, precum şi ca substituit pentru produsele de auto-bronzare. Acesta nu numai că adăugă culoare şi strălucire tenului, ajutând la camuflarea imperfecţiunilor, dar de asemenea – spre deosebire de auto-bronzant – nu usucă pielea şi nu lasă dungi sau pete. Cum se alege un produs bronzant pentru un anumit tip de piele şi cum se aplică pentru a obţine un efect natural?

Cum se alege un produs bronzant pentru un anumit tip de piele?

Pentru tenul normal, mixt şi gras, un produs bronzant, sub formă de gel sau lichid este cel mai recomandat. În schimb, femeile cu ten uscat ar trebui să opteze pentru produse cosmetice cu o consistenţă cremoasă, care se transformă în pudră în contact cu pielea.

Cum să alegeţi un produs pronzant pentru tenul dumneavoastră?

Înainte de a alege un produs bronzant, trebuie să determinaţi dacă tenul dumneavoastră are un ton cald, rece sau neutru. Majoritatea tipurilor de produse bronzante au o nuanţă maro-aurie, care se potriveşte bine tenului cald. În cazul tenului rece sau neutru, alegerea este cava mai dificilă, dar nu imposibilă. Căutaţi un produs bronzant în nuanţe de bej rece sau roz maroniu.

Majoritatea produselor cosmetice bronzante conţin particule sclipitoare. Acestea sunt o soluţie bună pentru machiajul de seară sau pentru tenul uscat şi normal. Dacă tenul dumneavoastră este gras, mixt sau matur, alegeţi un produs bronzant mat. În plus, acesta va oferi un efect natural, deoarece bronzul real nu luceşte.

Cum se aplică produsul bronzant?

Aplicarea produsului bronzant depinde de consistenţa sa şi de forma feţei. Produsele bronzante sub formă de pudră trebuie aplicate cu o pensulă moale, medie, iar cele cremoase cu ajutorul degetelor sau a unui beauty blender.

Modul de aplicare a prodului bronzant depinde de forma feţei:

  • Faţă rotundă – aplicaţi produsul bronzant din partea de mijloc a urechii înspre gură prin mijlocul obrajului, pentru a putea obţine un efect de îngustare a feţei. În plus, puteţi aplica o cantitate mică de produs şi la nivelul obrajilor şi tâmplelor.
  • Faţă pătrată – aplicaţi produsul bronzant doar la nivelul unghiurilor frunţii şi în părţile laterale ale obrajilor şi aplicaţi delicat la nivelul pomeţilor. În acest mod, veţi atenua unghiurile ascuţite ale feţei.
  • Faţă tringhiulară – aplicaţi produsul bronzant în vârful bărbiei, pe tâmple şi în mijlocul obrajilor. Astfel, veţi contura forma feţei.
  • Faţă alungită – aplicaţi produsul cosmetic la nivelul bărbiei, părţilor laterale ale frunţii şi pe tâmple – aceasta va oferi un efect optic de reducere a lungimii feţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *