Cum se aplică iluminatorul?

Iluminatorul accentuează trăsăturile faciale şi conferă tenului un aspect plin de strălucire şi prospeţime. Cu toate acestea, multe femei evită acest produs cosmetic considerând în mod greşit că aplicarea necesită multă practică. Aceste temeri nu sunt justificate – utilizarea unui iluminator nu este deloc dificilă. Prin postarea de astăzi, veţi învăţa cum să aplicaţi un iluminator, dar mai întâi – cum să îl alegeţi.

Cum se alege un iluminator?

Cea mai bună soluţie este o pudră presată sau sub formă de pulbere care, atunci când este aplicată la nivelul pielii, oferă un efect compact, nu de particule individuale. Din acest motiv, vă recomandăm să evitaţi particulele mari, strălucitoare care dau un aspect nenatural. Înainte de a cumpăra un produs cosmetic, verificaţi-i efectele la lumina naturală a zilei.

Cum se aplică un iluminator?

Există diferite tehnici de aplicare a iluminatorului, în funcţie de zona feţei:

 • Frunte
  Aplicarea iluminatorului în mijlocul frunţii vă va ajuta să accentuaţi conturul feţei. În plus, aplicaţi o cantitate mică din acest produs cosmetic pe vârful nasului. De asemenea, forma feţei dumneavoastră va deveni simetrică dacă subliniaţi linia părului cu un produs bronzant.
 • Sprâncene
  Sprâncenele dumneavoastră vor căpăta o formă mai regulată dacă aplicaţi iluminatorul chiar sub linia inferioară a sprâncenelor. În plus, arcurile sprâncenelor vor părea optic mai mari. Aplicaţi produsul de-a lungul întregii lungimi a sprâncenelor; doar la nivelul oaselor sprâncenelor din partea mediană a arcului până în colţul exterior.
 • Ochi
  Dacă aveţi ochii mici, aplicaţi un iluminator la nivelul colţurilor interne. În plus, puteţi adăuga o cantitate mică de produs pe părţile laterale ale nasului unde pielea este un pic mai închisă la culoare, ceea ce va oferi ochilor un aspect mai odihnit. Puteţi aplica câteva straturi dacă doriţi un efect mai dramatic sau doar un strat delicat pentru o iluminare mai subtilă. Acest truc de machiaj va fi benefic în special pentru femeile cu cearcăne.
 • Pomeţi
  Pentru a scoate în evidenţă pomeţii neconturaţi suficient, utilizaţi o combinaţie de trei produse cosmetice: un bronzant, un iluminator şi un fard de obraz. Bronzantul trebuie aplicat chiar sub pomeţi, iluminatorul – chiar deasupra pomeţilor şi cu ajutorul fardului de obraz estompaţi ambele produse cosmetice. Efectul obţinut va fi foarte natural.
 • Nas
  Nasul va părea mai îngust dacă utilizaţi un iluminator pentru a trasa o linie subţire, luminoasă, verticală. Pentru a obţine rezultate mai bune, părţile laterale şi vârful nasului pot fi accentuate cu ajutorul bronzantului. Datorită acestui truc, faţa dumneavoastră va părea mai simetrică.
 • Buze
  Aplicarea iluminatorului chiar deasupra arcului lui Cupidon este extrem de importantă atunci când purtaţi rujuri în culori închise. Astfel, veţi accentua conturul natural al buzelor şi corecta iregularităţile, veţi mări opric buzele şi le veţi oferi o culoare mai intensă.
 • Bărbie
  Aplicarea unui punct de iluminator în mijlocul bărbiei şi aplicarea unei cantităţi mici de bronzant va micşora vizual forma lungă a feţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *