Întreținerea Manichiurii Acasa

Bună ziua, dragii mei cititori! Mă bucur că ați venit din nou pe blog. Astăzi, aș dori să vă dezvălui câteva ponturi despre cum să întreținem manichiura acasă. Să începem!

Taie și pilește unghiile corect

Îngrijirea manichiurii acasă începe cu o coafură corectă. Taie unghiile drept cu o foarfecă de manichiură, apoi pilește-le ușor pentru a evita asperități. Încearcă să nu le tai prea scurt, deoarece acest lucru poate duce la unghii incarnate.

Împinge cuticulele

Nu ar trebui să le tăiem, deoarece protejează unghia de bacterii și previn infecțiile. În schimb, folosește un bastonaș de portocal pentru a împinge cuticulele înapoi în mod delicat.

Hidratare

După orice manipulare a cuticulelor, este important să hidratezi bine mâinile. Aplică o cremă specială pentru mâini sau ulei de cuticule pe unghii și pe mâini.

Aplică baza

Acum că unghiile sunt curate și îngrijite, e timpul să aplici baza. Aceasta ajută la protejarea unghiei de pigmentul lacului de unghii, aderarea mai bună a acestuia și la prevenirea exfolierii.

Applying base coat

Aplică lacul de unghii

Aplică lacul de unghii în 3 pase: o în centru, apoi o pe fiecare parte. Asigură-te că ai lăsat suficient timp între straturi pentru a se usca.

Finalizează cu un strat de top coat

Aplică un strat de top coat pentru a oferi strălucire și pentru a ajuta la fixarea și durabilitatea manichiurii. Dacă este posibil, alege unul cu filtru UV pentru a preveni decolorarea unghiilor.

Applying top coat

Refacerea manichiurii acasă

Dacă vrei ca manichiura ta să dureze mai mult, ai nevoie să reaplici un top coat la fiecare câteva zile pentru a preveni ciupiturile și crăpăturile.

Îndepărtarea lacului de unghii

Când a venit timpul să îți îndepărtezi lacul de unghii, asigură-te că o faci în mod delicat. Nu îți smulge lacul, deoarece asta poate deteriora unghia. În schimb, folosește un îndepărtător de lac de unghii non-acetonă, care este mai blând pentru unghii.

Îngrijirea continuă a unghiilor

În cele din urmă, cel mai bun mod de a menține manichiura frumoasă este să ai grijă de unghii în mod regulat. Acest lucru înseamnă să le hidratezi, să le tăiești și să le pilești, și, cel mai important, să nu îți smulgi cuticulele!

Sper să vă fie de ajutor aceste ponturi. Până data viitoare, aveți grijă de voi și alegeti sa radeti!

Contactează-mă