Cum se efectuează machiajul pentru ten acneic?

La aplicarea machiajului pentru ten predispus la acnee, trebuie să acordaţi o atenţie specială camuflării imperfecţiunilor pielii. La fel de importantă este selectarea produselor cosmetice potrivite acestui tip de piele, urmată de aplicarea corespunzătoare. Cum se efectuează machiajul pentru ten acneic?

Cremă facială

Înainte de a aplica machiajul pentru ten acneic, trebuie să vă pregătiţi mai întâi pielea. Pentru a proceda corect, utilizaţi o cremă pe care o aplicaţi zilnic, în loc de a aplica un primer de machiaj. Pielea problematică necesită atenţie specială, prin urmare, nu puteţi, pur şi simplu, neglija hidratarea zilnică. Deoarece produsele cosmetice de curăţare pentru ten acneic au tendinţa de a deshidrata, pielea trebuie să fie permanent hrănită cu creme uşoare, ceea ce înseamnă o regenerare mai bună a piele. De asemenea, utilizarea unui burete pentru aplicarea cremei este esenţială deoarece degetele pot transporta bacterii, agravând condiţia acneică a pielii.

Anticearcăn

Anticearcănul cu proprietăţi de iluminare trebuie aplicat în zona de sub ochi şi întins cu ajutorul unui burete. Produsul cosmetic îmbogăţit cu particule care reflectă lumina conferă zonei de sub ochi un aspect mai sănătos şi mai bine odihnit.

Camuflare

Camuflarea vă permite să ascundeţi coşurile individuale şi alte imperfecţiuni ale pielii. Consistenţa produsului cosmetic este mai degrabă densă şi, un aspect şi mai important, are proprietăţi foarte puternice de camuflare. Chair dacă aceasta este cea mai importantă calitate a acestui produs cosmetic, dacă este aplicat incorect, poate crea un aspect artificial. Prin urmare, aplicaţi o cantitate mică de produs de camuflare pe vârful pensulei. Tapotarea uşoară cu vârfului pensulei va facilita ascunderea imperfecţiunilor pielii. Ca ultim pas, asiguraţi-vă că excesul de produs este bine amestecat în piele.

Fond de ten şi Pudră

Femeile cu ten acneic aleg frecvent anticearcăne şi pudre cu consistenţă densă, care au tendinţa de a astupa porii pielii şi de a facilita episoadele acneice, oferind efecte finale foarte artificiale. De aceea, în loc de a aplica aceste produse, este mai bine să aplicaţi o pudră preasată. Pudra trebuie aplicată utilitând o perie mare şi moale. Trebuie să vă asiguraţi să pudra acoperă întreaga suprafaţă a perilor. Apoi, aplicaţi cosmeticul local, ceea ce va oferi pielii un camuflaj mai bun decât prin întinderea pudrei. În orice caz, există două zone de piele, tâmpla şi nasul, unde este recomandat să aplicaţi o cantitate suplimentară de produs.

Fard de obraz şi Produs bronzant

Dacă doriţi să vă accentuaţi pomeţii fie cu un fard de obraz, fie cu un produs bronzant, este necesar să utilizaţi produse mate. Aplicarea unor produse cosmetice îmbogăţite cu particule sclipitoare va accetua părţile feţei pe care doriţi să le ascundeţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *